2010. márc. 9.

Libacomb sólettel...

Hozzávalók: 7o dkg libacomb, 1o dkg libazsír, 15 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4o dkg fehérbab, 15 dkg árpakása (gersli), pirospaprika, só.
Elkészítése: A libacombot megsózzuk és kevés forró libazsírba teve mindkét oldalát néhány percig sutjuk. A húst kiszedjük és a visszamaradt zsírban a vékony szeletekre vágott vöröshagymát üvegesre, pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a babot, és azonnal felengedjük annyi hideg vízzel, hogy a babot 2 ujjnyira ellepje. Megsózzuk és beletesszük a libacombot. Amikor felforrt, lefedve a sütőbe toljuk, kb. 1 óra múlva belekeverjük a megmosott árpakását és szükség szerint vízzel, felengedjük. A sütőben a bab teljes puhulásáig főzzük.

Cukkínis köret

Elkészítése: A cukkínit (meghámozott) apró kockára vágjuk és olajon fokhagymával, fűszerekkel ízlés szerint megpároljuk, míg krémes állagú lesz, mint a krumplipüré. Köretként tálaljuk.