2011. máj. 20.

Darált húsos makaróni (mákáróniá me kimá)

Hozzávalók: (4-6 személyre) 1/2 kg spagetti, 1/2 kg darált hús, 3-4 friss, túlérett paradicsom turmixolva vagy ennek megfelelő paradicsomkonzerv, olívaolaj vagy egyéb zsiradék, 1 babérlevél, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kevés (2-3 csipet) oregánó, kevés bazsalikom, 2 apróra vágott hagyma, reszelt parmezán sajt.
Elkészítése:
1. Megfuttatjuk az apróra vágott hagymát a felhevített olajon. Beletesszük a darált húst és a fokhagymát majd kifehéredésig gyorsan, kavarjuk
2. Beletesszük a paradicsomlevet, babérlevelet, ízesítőket és körülbelül 45 percig lassú tűzön rotyogtatjuk. Ha időközben elfőné a levét kicsi forró vízzel, pótoljuk.
3. Megfőzzük a spagettit, leszűrjük majd felhevített margarinon- vajon-zsiradékon átforgatjuk. Forrón tányérra szedjük, rápakoljuk a darált húsos mártást, megszórjuk bőven reszelt sajttal.