Hozzávalók: 250 gr vastag (kb. fél centi átmérőjű), rövid (fél ujjhossz) makaróni, 2 tojás, felverve, 3/4 csésze reszelt sajt (ne legyen nagyon sós és száraz, de sótalan sem vagy túl zsíros), 2 leveseskanál morzsa, 750 gr darált marhahús, 2 közepes hagyma apróra vágva, 3-4 turmixolt paradicsom vagy 400 ml paradicsomkonzerv, egy kanál sűrű paradicsompaszta, 1/4 csésze száraz fehér bor, 1 kocka Maggi vagy egyéb marhahúslé, 1/2 kávéskanál őrölt fahéj, még egy felvert tojás, besamel krém.
Elkészítése:
1. A hagymát apróra vágjuk és megfuttatjuk forró olajon. Rátesszük a darált húst, fehéredésig keverjük, majd ráöntjük a paradicsomlét, fűszerezzük. Lassú tűzön rotyogtatjuk fél órát, amíg elfövi a levét. A legjobb a darált húst azelőtt való nap elkészíteni. Miután kihűlt beleteszünk egy felvert tojást.
2. Bezsírozunk egy 2,5 literes tűzálló tepsit. Majdnem készre főzzük a makarónit, leszűrjük. Melegen összekeverjük őket a két felvert tojással és reszelt sajttal, majd leterítjük a tepsi aljába.
3. A makarónira simítjuk a darált húst, erre pedig a besamel krémet egyenletesen. Ezt megszórjuk a morzsával, közepes sütőben alsó rácson megsütjük, amíg piros lesz a teteje.