2011. ápr. 23.

Tavaszi pisztráng (pésztrofa ánixiátiki)

Hozzávalók: 6 db közepes pisztráng, 2-3 db sárgarépa, 1 marék illatos fűszernövény (pl. bazsalikom), 1-2 db karikára vágott hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva, 200 gr margarin vagy olívaolaj, 2 db citromnak a leve.
Elkészítése:
1. Megmossuk, megtisztítjuk a pisztrángokat
2. Megsózzuk, megborsózzuk a halakat majd mindegyiket külön-külön egy-egy négyszögletes alumíniumfóliára, helyezzük (akkorára hogy bele lehessen göngyölni a halat), meglocsoljuk a citromlével és megkenegetjük a margarinnal.
3. A halakra és a halak köré pakoljuk a zöldséget, az egészet begöngyöljük az alumíniumfóliába és betesszük a sütőbe (rácsra vagy egy tepsibe hogy nehogy a kifolyó leve összepiszkítsa a sütőt).
4. Közepes előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, majd melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése