2011. ápr. 23.

Pisztráng pikáns szószban (pésztrófa szé pikántiki száltsza)

Hozzávalók: 4 tengeri pisztráng, kevés liszt, olaj, só, bors, 5 cikk préselt fokhagyma, 1/4 csésze fehér ecet, 1/2 csésze víz, 1/4 csésze citromlé, 2 kanál rozmaring.
Elkészítése:
1. Lisztbe forgatjuk a halakat és erős tűzön pirosra, sütjük őket. Egymás mellé helyezzük egy tepsire és 5 percet, még betesszük forró sütőbe.
2. Elkészítjük a szószt. Az olajat felhevítjük, beleteszünk körülbelül 2 1/2 kanál lisztet, a fokhagymát, sót, borsot és barna mártást készítünk. Lehúzzuk a tűzről.
3. Az ecetet a borral és a citromlével összekeverjük és lassacskán a mártáshoz, öntjük. Visszatesszük lassú tűzre, és keveregetés közben hagyjuk, hogy összerottyanjanak amíg megköt a szósz. Hozzátesszük a rozmaringot és még 2 percig, főzzük.
4. Melegen tálaljuk, a halakra öntve a szószt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése