2010. márc. 22.

Csokoládétorta

Hozzávalók: 1 tasak Dr Oetker piskótaalap süteménypor, 1 ek. kakaó, 4 db tujás, 20 dkg porcukor, 10 dkg tortabevonó, 20 dkg margarin, csokiforgács a díszítéshez.
Elkészítése: Az alapsütemény porhoz keverjük a kakaót, majd az utasítás szerint elkészítjük. Hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A csokit gőz fölött felolvasztjuk. A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a csokit, majd hozzáadjuk a habot, hűtőbe tesszük. A piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém 1/3-ával, ráfektetjük a másik lapot, megkenjük a krém második harmadával úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A maradék krémet habzsákba tesszük és feldíszítjük vele a tortát, megszórjuk csokiforgáccsal és porcukorral.

Kávétorta

Hozzávalók: 1 cs. kész kávés piskótalap, 1 levél zselatin vagy 10 g. por, 4 dl tejszín, 1 kk. kakaópor, 1 kk. kávépor.
Elkészítése: A piskótalapot kettévágjuk vízszintesen. A zselatint 1 dl vízzel felolvasztjuk, csomómentesre keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a hab felével egy percig verjük. A piskótalap alját megkenjük a zselatinos habbal, ráborítjuk a másik lapot, rátesszük a hab másik felét, megszórjuk porcukorral, majd a hűtőbe tesszük, kb. 30 percre. Tálaláskor a kakaóport a kávéporral összekeverjük és megszórjuk vele a torta tetejét.

Ünnepi torta

Hozzávalók: 1 doboz joghurt torta-alappor, 7 dkg margarin, 1,5 dl tej, 3 pohár /600 ml / natúr joghurt, néhány szem gyümölcs, 1 csomag erdeigyümölcs-ízű zselépor.
Elkészítése: A torta alapport hozzákeverjük a margarinhoz. A masszát 24 cm. átmérőjű tortaformába öntjük, kanál segítségével alaposan lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. A csomagban található habport elkeverjük 1,5 dl tejjel, és kézi robotgéppel 2-3 perc alatt keményre verjük. A csomagban található keverékhez hozzáadunk 2 dl vizet, és habverővel először alacsony, majd végül magas fokozaton verjük. Végül hozzáadjuk a joghurtot, a habot, ügyeljünk arra, hogy krém állaga legyen. Elosszuk a tortalapon, és kb. 2 órára visszatesszük a hűtőbe. Megszórjuk a gyümölcsökkel a tetejét, elkészítjük a zseléport 3 dl vízzel, és a gyümölcsök tetejére öntjük.

Túrótorta

Hozzávalók: 1 kész piskótalap, 2 dkg zselatin, fél liter tejszín, 1 tasak habfixáló, 2 ek. porcukor, 2 dl tej, fél citrom reszelt héja, fél narancs reszelt héja, 5 dkg barackíz,
Elkészítése: A piskótalapot vízszintesen kettévágjuk. A zselatint belekeverjük 1 dl vízbe, felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt a habfixálóval felverjük, hozzáadjuk a zselatint, majd összekeverjük. 5 ek / -val félreteszünk a díszítéshez. A túróhoz keverjük a porcukrot, a tejet, a narancs-citrom héjat, majd belekeverjük a tejszínhabot. A fél piskótalapot megkenjük vékonyan a barackízzel, rákenjük a krém felét, rátesszük a másik piskótalapot, megkenjük a maradék barackízzel és a maradék krémmel.
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A maradék tejszínhabbal díszítjük.

Új-Zélandi kivi torta

Hozzávalók: 1 kész piskótalap, 3 ek. baracklekvár, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 2 ek. porcukor, fél citrom reszelt héja, 3 db kivi.
Elkészítése: A pikólapot megkenjük a lekvárral. A tehéntúrót elkeverjük a tojássárgákkal, a cukorral és a reszelt citromhéjjal, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A kivit meghámozzuk, az egyiket apró kockára vágjuk, és a túrókrémbe keverjük, majd ezzel megkenjük a piskótát. A maradék kiviket felkarikázzuk, ezzel díszítjük a tortát.

Réteges torta

Hozzávalók: 1/2 sima piskótalap, 1/2 csokis piskótalap, 1 adag pisztáciakrém, 1 adag cseresznyés-meggyes krém, 1 adag csokis krém, 1 dl tejszín, 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. csoki reszelék, 2 ek. Mandulaforgács, 12 szem cseresznye- meggy.
Elkészítése: A két féle piskótalapot vízszintesen kettévágjuk. Az egyik csokis piskótalapot megkenjük a pisztácia krémmel, ráborítjuk az egyik sima piskótalapot, ezt megkenjük a cseresznyés-meggyes krémmel, ráborítjuk a másik csokis piskótalapot, ezt megkenjük a csokis krémmel, és ráborítjuk a sima piskótalapot, ezt megkenjük a maradék cseresznyés-meggyes krémmel. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és a felével bekenjük úgy, hogy az oldalára is jusson. Megszórjuk a csoki reszelékkel, az oldalát beborítjuk a mandulaforgáccsal. A maradék habból habrózsákat nyomunk a torta tetejére, erre cseresznyét-meggyet teszünk díszítésnek.
Pisztácia krém: 5 dkg pisztáciát, 10 dkg margarint, 8 dkg cukrot habosra keverünk.
Fontos, hogy levegős, krémszerű masszát kapjunk.
Cseresznyés-meggyes krém: 15-20 szem kimagozott, apróra vágott cseresznyét-meggyet 20 dkg margarinnal, 1 tojás sárgájával, 15 dkg cukorral laza krémmé keverjük.
Csokis krém: 2,5 dkg étcsokoládét lereszelünk, 10 dkg margarinnal és 6 dkg porcukorral habosra keverjük. Ennek a munkaideje kb. 1 óra.