2010. márc. 22.

Túrótorta

Hozzávalók: 1 kész piskótalap, 2 dkg zselatin, fél liter tejszín, 1 tasak habfixáló, 2 ek. porcukor, 2 dl tej, fél citrom reszelt héja, fél narancs reszelt héja, 5 dkg barackíz,
Elkészítése: A piskótalapot vízszintesen kettévágjuk. A zselatint belekeverjük 1 dl vízbe, felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt a habfixálóval felverjük, hozzáadjuk a zselatint, majd összekeverjük. 5 ek / -val félreteszünk a díszítéshez. A túróhoz keverjük a porcukrot, a tejet, a narancs-citrom héjat, majd belekeverjük a tejszínhabot. A fél piskótalapot megkenjük vékonyan a barackízzel, rákenjük a krém felét, rátesszük a másik piskótalapot, megkenjük a maradék barackízzel és a maradék krémmel.
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A maradék tejszínhabbal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése