Hozzávalók: 60-70dkg báránycomb, 2dl száraz vörösbor, 3 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 1ödkg olaj, 80dkg burgonya, 40 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldbab /mirelit, vagy előre kissé átpárolt/, só, őrölt bors, őrölt rozmaring, őrölt kakukkfű.
Elkészítése: Bárányhúsról a faggyús részeket eltávolítjuk - alaposan... A húst megmossuk, és kockára vágjuk. Tálba tesszük, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, rozmaringozzuk, kakukkfüvezzük, fokhagymanyomón átpasszírozott- fokhagymázzuk, vékony- karikára- vágott- vöröshagymázzuk, aztán ráöntjük az olaj felét és a bort, ezt a "pácot" jól átkeverjük, edényt lefedjük - és este lefekszünk aludni. A hús egy éjszakán át a hűtőben pácolódik. Másnap a burgonyát és a répát megtisztítjuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Egy előzőleg beáztatott római tálat kikenünk olajjal, a burgonya 1/3 részét a tál aljára terítjük, enyhén megsózzuk, ráhalmozzuk a répa, a bab, és a pácolt hús felét, és a rétegzést megismételjük úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön. Rálocsoljuk a maradék olajat és páclevet, majd a római tálat lefedjük, sütőbe téve az egészet készre sütjük. Sütés közben az elpárolgott vizet meleg vízzel pótoljuk. Melegen, idényjellegű salátával tálaljuk, szeretteink körében secperc alatt megesszük...