2011. ápr. 8.

Zöld báránysült

Hozzávalók: 1000 g csontos bárányhús, 10 g só, 80 g zöldbab, 80 g brokkoli, 60 g kelbimbó, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 dl olaj, 70 g zöldborsó, 4 g kakukkfű.
Elkészítése: A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A bárányhúst bedörzsöljük a sóval, a finomra vágott petrezselyemzölddel, és a frissen vágott petrezselyemzölddel, és a frissen morzsolt kakukkfűvel. Ezután tűzálló tálba tesszük, melléhelyezzük az előkészített zöldségeket. Meglocsoljuk az olajjal, majd középmeleg sütőben, gyakori locsolgatással megsütjük. Közben a bárányhúst a zöldségekkel együtt megforgatjuk. Amikor a hús elkészült, pihentetjük, feldaraboljuk, ízlésesen tálra rendezzük, és ráhalmozzuk a vele együtt készített zöldségeket. Az egészet saját levével meglocsoljuk. A körítések zöld színe adja az étel elnevezését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése