2011. ápr. 8.

Ünnepi báránypaprikás

Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, 10 dkg vöröshagyma, 3 dkg édes-nemes fűszerpaprika, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 dkg liszt, 1 dl olaj, só
Elkészítése: A bárányhúst nagyobb kockákra vágjuk, megmossuk. A finomra vágott vöröshagymát forró olajon lepirítjuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a húst. Ízesítjük kevés sóval, vágott fokhagymával, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Mikor a hús majdnem megpuhult, a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk.
Tejszínnel dúsítjuk, kiforraljuk. Főtt makarónival körítjük.
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 1565 kJ/374 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Egri Cabernet Franc 1999

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése