2011. ápr. 8.

Vagdalt bárányhús nyárson

Hozzávalók: (8 személyre): 60 dkg vagdalt bárányhús, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomag zöld koriander vagy petrezselyem, 1 egész tojás, 1 kávéskanál őrölt koriander, 1 kávéskanál őrölt kömény, cayenn bors vagy csípős őrölt fűszerpaprika, só.
Elkészítése: A fokhagymát apróra vágjuk, a zöldfűszer levélkéit letépkedjük, durván összeaprítjuk. A vagdalt húst fokhagymával, zöldfűszerrel, a tojással és a többi fűszerrel jól elkeverjük, és hidegen tartva pihentetjük. Az elkevert masszát 8 rudacskává formáljuk, egy-egy fémnyársra szorítjuk, elkészítésig hidegen tartjuk. (Ha nincs fémnyárs, hurkapálcika is megfelel.) A nyársacskákat rostsütőre helyezve, forgatva 5 percig minden oldalán átsütjük. Paradicsompürével, kakukkfűvel, fokhagymával, sóval és borssal ízesített Mozzarella sajttal töltött káposzta- vagy szőlőlevéllel köríthetjük. (2 percre ezt is helyezzük rá a forró rostra).
Elkészítési idő: 30 perc (plusz pihentetés: min. 30 perc)
Egy adag: 523 kJ / 125 kcal
Ajánlott ital: Tokaji furmint

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése