2011. ápr. 8.

Sült báránycomb

Elkészítése: Egy kb. másfél kilós combot 8-10 helyen megszurkált, az ujjával kicsit kitágította a lyukakat. Zsályát, fokhagymát, rozmaringot összetört egy mozsárban, sót és olajat adott hozzá, és ezzel az eleggyel kente meg a combot, a lyukakba is jól belenyomkodta. Fél szelet hajszálvékony bacon-szalonnát is belegyömöszölt mindegyikbe. Forró sütőbe, rácsra rakta. 20 perc múlva a rács alatt lévő tepsibe tette az 5 percig előfőzött krumplit, és a húsból kicsöpögő szaftban-zsírban sütötte puhára. Magát a combot "fél kilónként 13 percig + még 20 percig" kell sütni ahhoz, hogy ne szép rózsaszínű legyen belül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése