2010. márc. 22.

Csokoládétorta

Hozzávalók: 1 tasak Dr Oetker piskótaalap süteménypor, 1 ek. kakaó, 4 db tujás, 20 dkg porcukor, 10 dkg tortabevonó, 20 dkg margarin, csokiforgács a díszítéshez.
Elkészítése: Az alapsütemény porhoz keverjük a kakaót, majd az utasítás szerint elkészítjük. Hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A csokit gőz fölött felolvasztjuk. A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a csokit, majd hozzáadjuk a habot, hűtőbe tesszük. A piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém 1/3-ával, ráfektetjük a másik lapot, megkenjük a krém második harmadával úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A maradék krémet habzsákba tesszük és feldíszítjük vele a tortát, megszórjuk csokiforgáccsal és porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése