2010. márc. 22.

Réteges torta

Hozzávalók: 1/2 sima piskótalap, 1/2 csokis piskótalap, 1 adag pisztáciakrém, 1 adag cseresznyés-meggyes krém, 1 adag csokis krém, 1 dl tejszín, 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. csoki reszelék, 2 ek. Mandulaforgács, 12 szem cseresznye- meggy.
Elkészítése: A két féle piskótalapot vízszintesen kettévágjuk. Az egyik csokis piskótalapot megkenjük a pisztácia krémmel, ráborítjuk az egyik sima piskótalapot, ezt megkenjük a cseresznyés-meggyes krémmel, ráborítjuk a másik csokis piskótalapot, ezt megkenjük a csokis krémmel, és ráborítjuk a sima piskótalapot, ezt megkenjük a maradék cseresznyés-meggyes krémmel. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és a felével bekenjük úgy, hogy az oldalára is jusson. Megszórjuk a csoki reszelékkel, az oldalát beborítjuk a mandulaforgáccsal. A maradék habból habrózsákat nyomunk a torta tetejére, erre cseresznyét-meggyet teszünk díszítésnek.
Pisztácia krém: 5 dkg pisztáciát, 10 dkg margarint, 8 dkg cukrot habosra keverünk.
Fontos, hogy levegős, krémszerű masszát kapjunk.
Cseresznyés-meggyes krém: 15-20 szem kimagozott, apróra vágott cseresznyét-meggyet 20 dkg margarinnal, 1 tojás sárgájával, 15 dkg cukorral laza krémmé keverjük.
Csokis krém: 2,5 dkg étcsokoládét lereszelünk, 10 dkg margarinnal és 6 dkg porcukorral habosra keverjük. Ennek a munkaideje kb. 1 óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése