2010. márc. 22.

Ünnepi torta

Hozzávalók: 1 doboz joghurt torta-alappor, 7 dkg margarin, 1,5 dl tej, 3 pohár /600 ml / natúr joghurt, néhány szem gyümölcs, 1 csomag erdeigyümölcs-ízű zselépor.
Elkészítése: A torta alapport hozzákeverjük a margarinhoz. A masszát 24 cm. átmérőjű tortaformába öntjük, kanál segítségével alaposan lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. A csomagban található habport elkeverjük 1,5 dl tejjel, és kézi robotgéppel 2-3 perc alatt keményre verjük. A csomagban található keverékhez hozzáadunk 2 dl vizet, és habverővel először alacsony, majd végül magas fokozaton verjük. Végül hozzáadjuk a joghurtot, a habot, ügyeljünk arra, hogy krém állaga legyen. Elosszuk a tortalapon, és kb. 2 órára visszatesszük a hűtőbe. Megszórjuk a gyümölcsökkel a tetejét, elkészítjük a zseléport 3 dl vízzel, és a gyümölcsök tetejére öntjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése