Hozzávalók: 1 kiló tisztított garnélarák, csipet rozmaring, egy kis darabka fahéj (elhagyható), 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva, olívaolaj, egy 25 dekás paradicsomkonzerv, 3-4 szegfűszeg (elhagyható).
Elkészítése:
1. Ha mélyhűtött a rák, akkor egyenesen bele lehet majd zúdítani a lábosba, ha friss, akkor először meg kell mosnunk a rákokat, majd puhulásig főzzük őket sós vízben (körülbelül 10 perc), utána leszűrjük és lehántjuk a "páncéljukat".
2. Egy kevés olajat felhevítünk, mikor forró belezúdítjuk a femixelt paradicsomokat vagy a kész paradicsomlevet, fűszerezzük a megadott fűszerekkel vagy mással, ízlés szerint, és addig rotyogtatjuk, amíg kicsit a leve elfő. Ha a rákot előfőztük, akkor elég, ha pár percet csak összefőzzük a szósszal, ha mélyhűtött, akkor a szósszal együtt főzzük körülbelül 10 percet, míg a rákok megpuhulnak.
3. A lényeg hogy a rák puha legyen és a szósz, pedig ne túl leves.
4. Főtt rizzsel tálaljuk. A képen friss káposztasaláta van hozzá, frissen reszelt murokkal, citromlével és olívaolajjal leöntve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése