2011. ápr. 23.

Lepényhal szezámmaggal (glosszész panarizménész me szuszámi)

Hozzávalók: (4 személyre) 4 lepényhal, 7 leveseskanál szezámmag, só, bors, olívaolaj, édes mustár, csésze tej, 3 kanál liszt.
Elkészítése:
1. Kiengedjük a halakat, ha fagyasztva vannak. Megmossuk őket majd itatós konyhapapírral, megtöröljük, hogy ne maradjanak vizesek. Sózzuk, borsozzuk őket.
2. A tejet egy tálba öntjük, majd beleforgatjuk egyenként a halszeleteket, megfordítva többször őket hogy mindenhol bevonja őket a tej. Ezután megkenjük a halak mindkét oldalát a mustárral. A lisztet összekeverjük a szezámmaggal, lapos tálba tesszük, majd ebbe jól beleforgatjuk a halakat, hogy mindenhol egyenletesen beborítsa őket a bunda.
3. A bebundázott halakat legalább fél órára a hűtőbe, tesszük, hogy a panír megszikkadjon rajtuk.
4. Bő olajban kisütjük. Megsüthetjük őket grillen is, de akkor jól be kell locsolni őket olajjal, mert a húsuk nagyon kiszárad és ráragadnak a grillre. Melegen tálaljuk megszórva friss, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és citromszeletekkel körítve. Találnak hozzá a főtt füvek (eperparéj, gyermekláncfű zöldje, stb.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése