2011. ápr. 23.

Zöldséges makaróni sütőben (mákárónjá szto furnó)

Hozzávalók: 1/2 kg spagetti, 2 cukkíni, 3 paradicsom, 2 hagyma, 5 leveseskanál vaj vagy margarin a besamelnek, 2 leveseskanál vaj vagy margarin a zöldség pirításához, 5 leveseskanál liszt, 1,5 l tej, 1 leveseskanál Colman por-mustár (elhagyható), 20 dkg reszelt sajt, 2 felvert tojás, kapribogyó (elhagyható), egy kevés morzsa.
Elkészítése:
1. Elkészítjük a besamelt a fent megadott alapanyagokból az itt leírt módon.
2. A hagymát és a cukkínit megreszeljük, megsózzuk, kicsöpögtetjük, kinyomkodjuk és megpirítjuk őket az erre való vajon.
3. A spagettit két perccel kevesebbet főzzük az előírtnál.
4. Összekeverjük a makarónit a besamel 4/5-vel. Egy közepes tepsit (pizzaformát) kikenünk vajjal, megszórjuk a morzsával és beletesszük a besameles makarónit. Erre rátesszük a megmaradt besamelt. A karikára vágott paradicsomokból kivesszük a magot, ráfektetjük őket a besamelre, kicsit belenyomva őket a mártásba. Megszórjuk kapribogyóval és 180-200 fokos sütőben, megsütjük kb. 35 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése