2011. máj. 27.

Frikaszé bárány vagy kecskehúsból (frikászé)

Hozzávalók: 12 bárányborda, 1/4 csésze olívaolaj, 2 közepes hagyma apróra vágva, 2-3 zöldhagyma apróra vágva, 4-5 cikk fokhagyma apróra vágva, 2 babérlevél, só, bors, 1 nagy zöldsaláta csíkokra vágva, 1/4 csésze vadmenta morzsolva, 1/4 csésze petrezselyemzöld apróra vágva, 2 tojás, 1 nagyobb citrom leve, 3 csésze, forró víz vagy húslé.
Elkészítése:
1. A forró olajban gyorsan megpirítjuk a bordák mindkét oldalát majd az olajat, leitatjuk róluk, félretesszük.
2. A visszamaradt olajban megfuttatjuk a hagymát, mikor kész egy percre rátesszük a fokhagymát is. Hozzáadjuk a félretett, megpirított bordákat, babérlevelet, hozzáöntjük a vizet vagy húslevet. Sózzuk, borsozzuk majd lefedve, lassú tűzön megpuhítjuk a húst (1 1/2 óra vagy fél óra kuktában).
3. Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a fűszereket és a salátát, majd összefőzzük őket, amíg megpuhul a saláta is.
4. A tojásból és a citromból elkészítjük a citromos-tojásos öntetet, majd óvatosan, a hőmérsékletkiegyenlítés elvét alkalmazva hozzáöntjük az ételhez. Melegen, frissen tálaljuk, friss fekete kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése