2010. márc. 19.

Vagdalt libamell lencsepürével

Hozzávalók: 80 dkg libamell, 30 dkg borjúhús, 1 db zsemle, 2 tojás, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, bazsalikom, törött bors, 1/2 csokor petrezselyem,
A lencsepüréhez: 30 dkg lencse, 10 dkg vöröshagyma, 0,4 dl olaj, 4 dkg liszt, 1 ek. mustár, 1 dl tejföl, só.
Elkészítése: A libamellet csontjáról lefejtjük. A libahúst, a borjúhúst és az áztatott zsemlét ledaráljuk. Összekeverjük a tojásokkal, megsózzuk, borssal, megpirított vöröshagymával, zúzott fokhagymával, bazsalikommal és vágott petrezselyemmel ízesítjük. A vagdalékot jól kidolgozzuk, majd a mellcsontra visszahelyezzük. Megkenjük felvert tojással és kevés vizet aláöntve sütőben, megsütjük. A lencsét a füstölt hús levében puhára főzzük, zsemleszínű, fokhagymás rántással berántjuk, sóval, mustárral ízesítjük, hozzáadjuk a tejföl, és 5 percig forraljuk. Ezután áttörjük. A felszeletelt libamellhez külön tálaljuk a lencsepürét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése