2010. nov. 14.

Osztriga algaágyon (Flan d'huitres sur lit d'algues)

4 személyre
Hozzávalók: 2 tucat osztriga, 4 tojás, negyed l tej, só, bors, szerecsendió, 1 ág tárkony, algák
Elkészítése: Nyissuk fel az osztrigákat, vegyük ki a héjukból és dobjuk egy serpenyőbe levükkel együtt. Forrás után 2 percig főzzük. Csöpögtessük le, majd turmixoljuk le az osztrigákat. Verjük fel a tojást és tegyük hozzá a tejet, a leturmixolt osztrigát. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük szerecsendióval és pár levélke összevágott tárkonnyal. Az osztrigák héját tegyük egy tűzálló tányérra, melyre nagyszemű sót terítettünk, hogy jól megálljanak rajta a héjak. Osszuk el a tojásos krémet a héjakban. Süssük 120 fokon 15 percig. Mossuk meg az algát, forrázzuk le, tegyük tányérokra. Helyezzük rá a kész osztrigákat. Tálaljuk melegen.
Előkészítés és főzés: 35 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése