2010. nov. 18.

Velős recept

Hozzávalók: 4 személyre: 30 dkg sertésvelő, 1,5 kg közepes gombafej, 2 evőkanál olaj, 1 kis fej hagyma, só, bors, majoránna.
Elkészítése: A gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk, besózzuk. A velőt a hártyáitól megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Forró olajon a kockára vágott hagymát megpirítjuk és beletesszük a felkockázott velőt. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával bőven ízesítjük, majd zsírjára sütjük. Az így elkészített velővel a gombafejeket megtöltjük. A megtöltött gombákat méretük szerint párosítjuk. Két, méretében hasonló gombafejet összeragasztunk, majd fogvájóval rögzítjük egymáshoz. (A fogvájót óvatosan szúrjuk a gombába, különben elreped). A párosított gombákat bepanírozzuk. Nem túl forró olajban kisütjük. Rizzsel, tartármártással tálaljuk.
Aki nem akar koleszterinbombát az megtöltheti a gombát margarinnal elkevert juhtúróval. Így is nagyon finom.
Ezt még lehet fokozni egy kis görög salátával körítve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése