2010. dec. 18.

Hamis vese-velő (tojással)

Elkészítése: A veséket hosszában kettévágod, a húgyvezetéket eltávolítod, majd egész vékonyra felszeleteled, és leforrázod, esetleg egy-két percig forró-lobogó vízben (csipet só, fél citrom levével) főzd. 10-15 dkg kolozsvári szalonnát vékony csíkokra vágsz, kevés zsiradékon megpirítod, 1-2 fej vöröshagymát karikára vágva a zsíron megdinsztelsz, majd 15-20 dkg füstölt házikolbászt felkarikázva a hagymába dobsz, ha egy kicsit átpirult, hozzáadod a vesét. Sózod ( óvatosan, mert a szalonna is, és a kolbász is sós ), borsozod, paprikázod, és addig pirítod, míg a szagát teljesen el nem fővi. Ekkor 2-3 egész tojást egy csipet sóval felverve belekevered, és 1-2 tojás, kemény habbá vert fehérjét is belekeverve, még néhány percig párolod. Hajában főtt krumplival, és savanyúsággal tálalod.
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése