2010. dec. 18.

Tőkehal nyárson (Brochettes de cabillaud)

4 személyre
Hozzávalók: 800 g vastag tőkehalszelet, marinált paprika, 2 közepes hagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 250 g köményes gouda, 1 evőkanál kakukkfű, 1 kiskanál őrölt kömény, 1 citrom leve, só, bors
Elkészítése: Szedjük ki a szálkát a halból és szedjük le a bőrét. Vágjuk 2 cm-es kockákra, tegyük mély tálba. A sót, borsot, citromlevet, köményt, olajat keverjük össze, öntsük a halra és hagyjuk állni 15 percig. A marinált paprikát itassuk le és vágjuk csíkokra a húsát. Vágjuk 4-be a hagymákat. Vágjuk kockára a sajtot. Csöpögtessük le a halat. A hozzávalókat váltakozva húzzuk nyársra. Sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel és süssük 10 percig. Forrón tálaljuk.
Előkészítési idő: 20 perc - sütés: 10 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése