Hozzávalók: 15 dkg liszt, 10 dkg margarin, 25 dkg cukor, 3 tojás, 10 dkg étcsoki, 8 dkg dióbél, 1 cs. vaníliás cukor, 1 csipet só, sütőpapír.
Elkészítése: Az étcsokit a reszelő durva fokán teflonedénybe reszeljük, hozzáadjuk a margarint és kis lángon, állandóan keverve, felolvasztjuk. A megmosott, felütött tojást felverjük, a dióból néhány gerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára vágjuk. A cukrot, a vaníliás cukrot a felvert tojást és a lisztet a csokoládéhoz keverjük, hozzáadjuk a vágott diót, és egy csipet sót, majd alaposan kikeverjük. A csokis-diós masszát kisméretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon/gáz 2. fokozat / kb. 15-20 percig sütjük. Még melegen felvágjuk.
Tejszínhabbal, vagy vaníliafagylalttal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése