Hozzávalók: 5 dkg mandula, 10 dkg margarin, 15 dkg liszt, 1 kk. sütőpor, 2 tojás, 15 dkg cukor, 2 ek. Tejszín
Cukormázhoz: 6 ek. porcukor, 1 kk. vaníliás cukor, 2 ek. margarin, 2 ek. erős hideg kávé, 4 ek. mandulaforgács
Elkészítése: A mandulát ledaráljuk, margarint felolvasztjuk, a lisztet a sütőporral elkeverjük. Kivajazunk, zsemlemorzsával megszórunk egy kg. 1,5 l tortaformát. A sütőt előmelegítjük 175 fokra /gáz 2. fokozat /. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott margarint, belekeverjük a darált mandulát és a tejszínt, jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a tortaformába öntjük, kb. 40 percig sütjük.
Elkészítjük a cukormázat. A porcukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük és a felolvasztott margarinnal csomómentesre, keverjük. Apránként hozzáöntjük a kávét.
A mandulaforgácsot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk. Amikor a torta megsült, még viszonylag melegen/kicsit hűlni hagyjuk / egyenletesen beborítjuk a cukormázzal, megszórjuk a mandulaforgáccsal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése