2010. márc. 1.

Paradicsomos lazac

Hozzávalók: 60 dkg lazac, 3 ek olaj, 4 gerezd fokhagyma, 0,5 kg paradicsom, 1 pohár fehérbor, rozmaring, citromlé, só.
Elkészítése: A halszeleteket citromlével meglocsoljuk és 1 órán át állni, hagyjuk. Leitatjuk róla a citromlevet. Kiolajozott tűzálló tálba helyezzük a szeleteket, és ráöntjük a következő mártást.
Mártás: A forró olajba tesszük a tört fokhagymát, a karikára vágott paradicsomot, a fűszereket. Leöntjük a borral, és 10 percig forraljuk, majd átpasszírozzuk. A mártással leöntött halszeletek tetejére vajdarabkákat teszünk és forró sütőben 15 percig, sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése