2010. márc. 1.

Tanyasi tarhonyás hús...

Hozzávalók: 6o dkg sertéshús, 15 dkg tarhonya, 4o dkg burgonya, 12 dkg zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 8 dkg paradicsom, 4 ek. Olaj, pirospaprika, só.
Elkészítése: Az olajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, azonnal felengedjük kevés vízzel, majd amikor zsírjára pirult, beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk, fedővel letakarva pároljuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd amikor a hús már majdnem puha, az előzőleg kevés olajon megpirított tarhonyát és a kockára vágott burgonyát is beletesszük. Annyi forró vizet öntünk rá, hogy egyujjnyira ellepje, majd fedő alatt készre pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése