2010. márc. 1.

Zabpehely-süti

Hozzávalók: 1 1/2 dl liszt, 1/2 tk. sütőpor, késhegy só, 2 1/2 dl farincukor, 4 dl zabpehely, 1 dl vágott dió v. mogyoró, 1 dl vágott főzőcsokoládé, 1 tk. vaníliás cukor, 1 dl olaj, 1/2 dl víz.
Elkészítése: A lisztet, sütőport, sót, farincukrot, zabpelyhet, diót, csokit és vaníliás cukrot egy tálban összekeverni, hozzáadni az olajat és vizet, összekeverni. Egy mikro-lapra kanállal kb. 5 cm távolságra csomókat tenni a tésztából (sülés közben kiterülnek) Kb. 1/2 percig teljes hatásfokon sütni, amíg a tészta kiterül. Hagyni, pihenni 1- 11/2 percet, utána rácsra tenni és hagyni, kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése