2010. nov. 5.

Citromos-csípős pacalleves

Hozzávalók: 30 dkg marhapacal, 3 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 evőkanál vegeta, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika (fele lehet erős paprika), 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 késhegynyi őrölt koriander, mustármag, babérlevél, ízlés szerint citromlé, ecet, kevés cukor és só.
Elkészítése: A gondosan megtisztított, többször váltott vízben megmosott és lecsöpögtetett pacalt, nagyon vékony csíkokra vágom, majd ecetes-sós vízzel leforrázom.  Leszűröm, a forrázó vizet leöntöm és 1 liternyi, új, tiszta, sós vízben puhára főzöm. (Kuktában hamar megfő.) Az olajat felhevítem, rászórom a lisztet, és világos sárgára pirítom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a megtisztított, zúzott fokhagymát. Azonnal ráöntök 3 dl pacal főzőlevet, majd simára keverem, és a tűzre visszateszem. Felforralom, beleöntöm a többi főzőlevet, és hozzárakom a főtt pacalt. A tejfölt simára keverem a liszttel, a mustárral, a citromlével és a fűszerekkel, majd beleöntve a forrásban lévő levesbe, 10 percig főzöm. Forrón tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése