Hozzávalók: 0,25 kg liba-, (malac-, vagy borjúmáj), 5 dkg vaj, 10 dkg borjúvelő, 5 db tojás, 1 db zsemle, 5 dkg szalonna, 1/4 fej hagyma, 1 db citrom, 1-1 késh só, bors.
Elkészítése: Egy kisült libamájat apró kockákra vágunk, kevés vajban megpároljuk. Teszünk hozzá 10 dkg borjúvelőt (ezt előbb megabáljuk), áttörjük, teszünk bele pici reszelt hagymát és kis sót. Ez alatt bekeverünk 5 tojás sárgáját, egy tejben áztatott és áttört zsemlét, sót, borsot, pici szerecsendió virágot, kevés finomra kockázott szalonnát is. Azután a habot beletesszük, és legutoljára összekeverjük a májjal könnyedén. Gőzben, puding-formában, egy óráig főzzük.
Lehet borjú vagy malacmájból is készíteni. Egy negyed kiló májat megfőzünk, félretesszük hűlni, majd szitán áttörjük, vagy megreszeljük, - ez könnyebb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése