2010. nov. 5.

Tejszínben pácolt rántott máj

Hozzávalók: Személyenként 2-3 szelet vaddisznómáj,3 gerezd fokhagyma a páchoz, + 2 gerezd a tojásba,2 dl tejszín, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só , fehérbors , őrölt gyömbér, 1/2 dl fehér bor.
Elkészítése: A vaddisznó májat hideg vízben áztatjuk, majd a vizet többször cseréljük. A májról a nedvességet papírtörlővel leitatjuk. Egyenletes 2 cm vastag szeleteket vágunk. A 2 dl tejszínbe tesszük a 3 gerezd zúzott fokhagymát. Majd ebbe pácoljuk a májat néhány órán át. Előkészítjük a panirozást. Liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. A felvert tojást nem sózzuk, csak a fűszerekkel ízesítjük. A tojáshoz összezúzott fokhagymát, fehérborsot, őrölt gyömbért és 1/2 dl fehér bort adunk. A szokásos módon panírozzuk, majd forró olajban sütjük - közepes tűznél. A megsült májszeleteket konyhai papírtörlőre szedjük, sózzuk. Sült burgonyával, párolt zöldséggel forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése