2011. ápr. 20.

Halszeletek sütőben (pszári filé szto furnó)

Hozzávalók: (6 személyre) 1 kg nagy hal szeletekben, 1 leveseskanál paradicsompaszta (elhagyható), 1 kg túlérett paradicsom, olívaolaj vagy egyéb zsiradék, 3-4 hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld, só bors, 1-2 kanál liszt, 2 citrom (elhagyható).
Elkészítése:
1. Megmossuk és megtörölgetjük a halszeleteket, lisztbe forgatjuk és behelyezzük egymás mellé a kiolajozott tepsibe, borsozzuk. Ízlés szerint lehet sózni is habár vigyázni, kell a sózással, mert a tengeri halfilék eleve sósak.
2. A hagymákat kerek szeletekre vágjuk, a fokhagymákat is vékony, hosszúkás szeletekre, majd ezeket ráhelyezzük a halszeletekre. Minden halszeletre, egy-két karikára vágott paradicsomot helyezünk, majd megszórjuk petrezselyemzölddel. A maradék paradicsomokat felturmixoljuk és a paradicsompasztával együtt összekavarjuk, hozzátesszük a citromlevet, ízlés szerint olajat és ezzel a mártással leöntjük a megpakolt halakat.
3. Előmelegített, közepes sütőben sütjük, amíg a halak megpuhulnak és megpirulnak.
Ez az étel kövér húsú, nagy halakból nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése