2011. ápr. 20.

Majonézes garnélarák (gáridész me májonéza)

Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségben garnélarák, hozzá illő mennyiségben majonéz
Elkészítése: A garnélarákot, ha fagyasztva vásároltuk kint hagyjuk, amíg kifagy, vagy mikrohullámú sütőben kifagyasztjuk. A fagyasztott rákokat általában már tisztítva árulják, tehát nincs rajtuk a "páncél" olyanok, mint valami nagyobb, rózsaszín, vastagabb hernyók. Azért nem árt odafigyelni és megtisztítani őket a hátuk közepén lévő fekete csíktól, amit nem mindig sikeresen távolítanak el, és ami megkeserítheti az ételt. Mindkét esetben - fagyasztott és nem fagyasztott- megfőzzük őket. 15 perc, főzés elég a páncél nélkülieknek, a másiknak lehet 5 perccel több. Ha nem volt tisztítva a rák, akkor főzés után el kell távolítani a páncélját és a fekete csíkot a közepükről. Ez az első két rákocska után már könnyen fog menni, nem nehéz művelet. Előbb egy picit ki kell hűteni őket, mert forrón nem igazán lehet velük, kézzel dolgozni.
Kihűtjük a rákokat, majd összekeverjük őket bőven majonézes mártással. Zöld salátalevelekre halmozva vagy magas szárú, nagyobb poharakban tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése