Hozzávalók: 1 nagy vöröshagyma, 3-4 friss zöldhagyma, kb. 10 szép nagy articsóka, 10 közepes krumpli, egy marok apróra vágott friss ánizs, 2 citrom leve, só, bors, 1 leveseskanál liszt
Elkészítése: Az articsókákról levágjuk a szárukat, majd a gyümölcsöt megtisztítjuk, vagyis leszedjük a gyümölcs körüli vastag leveleket és a bolyhos résztől is, megtisztítjuk. Mivel hamar feketedik, bedörzsöljük citrommal, és citromos vízbe tesszük felhasználásig. A hagymákat megmossuk, megtisztítjuk, és kis olajon megfuttatjuk. Hozzátesszük a kockára vágott articsókát és hagyjuk összerotyogni. Hozzátesszük a megmosott, kockára vágott krumplit, az apróra vágott ánizst, sót, borsot. Vízzel feltöltjük, úgy hogy majdnem ellepje a zöldségeket és körülbelül 20 percig, főzzük. Ha minden puha, akkor 2 citrom levében eldolgozunk egy kanál lisztet és ezzel az eresztékkel, besűrítjük a levet. Ha leves több lisztet használunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése