2011. jún. 3.

Almás kuglóf (kéjk me milá)

Hozzávalók: 3 alma, 3 kanál cukor, 1/2 csésze víz, 2 1/2 csésze liszt, 1 1/2 kávéskanál szóda, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál fahéj, 125 gr margarin, 2 csésze cukor, 3 tojás, mazsola, dió, tetejére porcukor vagy narancsglazúr.
Elkészítése:
1. Megtisztítjuk, karikákra vágjuk az almát és a 3 kanál cukorral, fél csésze vízzel puhulni tesszük. Villával lenyomkodjuk az almákat fövés közben.
2. A mixerben habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, hozzáadjuk a margarint, a lisztet majd a végén lassan, kézzel belekeverjük az almakompótot, úgy hogy a massza állaga cake jellegű maradjon (nagyon sűrű de még folyó).
3. Alsó rácson, középmeleg sütőben körülbelül 1 órát sütjük. Mikor elválik az edény széleitől, jól jön az illata és a beleszúrt éles késre semmi nem ragad, fokozatosan kihűtjük majd még melegen porcukorral megszórjuk esetleg megkenhetjük narancslekvárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése