2011. jún. 6.

Szkordália (fokhagymás püré)

Hozzávalók: 5 db közepes krumpli, 1 fej fokhagyma (passzírozott), 4 dl (2 pohár) olívaolaj, 2 db citrom leve, kevés ecet, só
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, meghántjuk és összedolgozzuk a mixerben egy fej passzírozott fokhagymával, az olajjal, a citromlével, egy kevés ecettel és sóval. Nagyon ízletessé teszi, ha az egészhez hozzádolgozunk egy marék hámozott, sótalan, darált mandulabelet. Ha diót adunk hozzá, az is ízesíti, de megbarnítja.
A szkordália tulajdonképpen fokhagymás olajos krumplipüré, ami elmaradhatatlan kísérője a tepsiben kisütött panírozott tőkehalnak, valamint a főtt "kukiá" - nak ami egy fajta disznóbab. De mindenféle panírozott hal kitűnő kísérője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése