2011. jún. 6.

Narancsos kéjk dióval (kéjk me portokáli ke káridja)

Hozzávalók: 3/4 csomag margarin (a 250 gr-os csomagolásból), 1 csésze cukor, 3 tojás, 2 csésze liszt, 1 kiskanál sütőpor, 3 kanál konyak, 4 kanál tört dió, fél narancsnak a leve, fél narancsnak a héja apróra (kockára) vágva, narancslekvár.
Elkészítése:
1. A margarint szobahőmérsékleten hagyjuk megolvadni, vagy kis edényben megolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A cukorral mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb. 10 perc).
2. Hozzátesszük a tojásokat, jól összekavarjuk, majd a konyakot, a narancslevet és a narancshéjat. Tovább keverjük.
3. A sütőporral összekevert lisztet lassacskán adagoljuk, közben tovább keverünk. A végén hozzáadjuk a tört diót is és még pár percig, kavarjuk, hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen.
4. A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját). Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben) körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre már semmi nem ragad, a cake készen van.
5. Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük és megkenjük narancslekvárral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Ha kihűlt födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése