2011. jún. 6.

Narancsos répa kéjk (karotkéjk me portokáli)

Hozzávalók: 6 tojás, 2 csésze cukor, 2 csésze liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 csésze olaj, 1 csésze reszelt sárgarépa, 1 kávéscsésze likőr (Grand Marnier), 1 narancsnak a reszelt héja.
Elkészítése: A tojásokat a cukorral mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb. 10 perc). Hozzátesszük az olajat lassacskán csorgatva. A sütőporral összekevert lisztet lassacskán adagoljuk, közben tovább keverünk, adagoljuk a narancshéjat, a répát és a likőrt és még pár percig kavarjuk hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen. Vigyázzunk a massza megfelelő sűrűségű legyen, ha túl híg még keverünk hozzá lisztet, hogy még folyó de sűrű tésztát kapjunk. A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját). Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben) körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre már semmi nem ragad, a cake készen van.  Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük, és födetlenül hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése