(28 cm átmérőjű kerek formához)
Hozzávalók: 60 dkg lereszelt vagy apró kockára vágott sütőtök, 20 dkg cukor, 7 tojás, 10 dkg margarin, 15 dkg sótalan mandulabél, 80 gr liszt, 50 gr corn flour, 1 kiskanál sütőpor, 1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1/2 kiskanál őrölt fahéj, 2 leveseskanál brandy.
Elkészítése:
1. A sütőtököt odatesszük egy lábosba puhulni, egy kanál cukorral és egy kanál vízzel.
2. A cukrot habosra mixeljük a tojásokkal, majd a margarinnal. Mikor már habos és hólyagok pattannak a felületén (kb.10 perc) hozzáadjuk a mandulát, sütőporos lisztet, corn flourt, szegfűszeget, konyakot, végül pedig a megpuhult tököt.
3. Kikenünk margarinnal egy kerek formát, enyhén belisztezzük és beleöntjük a masszát. Középmeleg sütőben pirosra sütjük (kb. 50 perc). Mikor elválik az edény széleitől, és már jól jön az illata készen, van. Fokozatosan kihűtjük majd még melegen, megszórjuk porcukorral.
Tipp: Ha sütőtököt reszelés után lefagyasztjuk, akkor olvadáskor minden folyadék kifolyik belőle (szitában kell felolvasztani), így egyenesen bele lehet tenni a masszába, nem kell puhítani még külön lábosban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése