2011. jún. 13.

Revani

(23 cm-s négyszögű tepsihez)
Hozzávalók: 4 tojás, 1/3 csésze cukor, 1/2 kiskanál vaníliapor, 1 narancsreszelék, 1 1/2 kanál UZO (görög ánizspálinka), 1/3 csésze narancslé, 1/2 csésze búzadara, 1/3 csésze tört mandulabél.
Sziruphoz: 1 citrom, 1 csésze cukor, 1 csésze víz, 1 kiskanál citromlé.
Elkészítése:
1. Kivajazunk egy tepsit. A mixerben alaposan összekeverjük a tojássárgát, cukrot, vaníliát és narancsreszeléket. Lassacskán és folyamatosan keverve hozzátesszük az UZO-t.
2. Áttesszük a masszát egy nagyobb tálba, majd hozzáadjuk a narancslevet, búzadarát, mandulát és lassan kézzel összekeverjük. Letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.
3. Felverjük a tojásfehérjét és lassacskán, vigyázva a masszához keverjük kézzel.
4. Tepsibe öntjük az anyagot és középmeleg sütőben körülbelül 20 percet, sütjük. Mikor kész, még melegen ráöntjük a szirupot, hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Szirup: Megmossuk a citromot, lehántjuk a héját, és csíkokra vágjuk. Egy kisfazékba tesszük a cukrot, a citromlevet és a vizet, addig kavargatjuk a tűzön, amíg a cukor elolvad, anélkül hogy főne. Hozzáadjuk a csíkokra vágott citromhéjat, és lassú tűzön hagyjuk rotyogni, anélkül hogy lefednénk vagy kavarnánk, 5 percig. Hagyjuk, hogy kicsit a hőfoka lemenjen, de még melegen öntjük a tésztára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése