(30 cm átmérőjű tepsihez)
Hozzávalók: 125 gr vaj, 2 csésze cukor, 1 kg alma, 4 tojás, 1 csésze sütőporos liszt, mazsola (elhagyható).
Elkészítése:
1. Megtisztítjuk az almákat, meghámozzuk, és vékonyra feldaraboljuk
2. A tepsibe beletesszük a vajat, 1 csésze cukrot, az almadarabokat, betesszük a meleg sütőbe, és jól összerotyogtatjuk az alsó rácson.
3. Közben a mixerben habosra dolgozzuk a tojást a csésze cukorral, majd lassacskán hozzáadagoljuk a lisztet. Javít az ízén, ha egy citromreszeléket is beleteszünk.
4. Mikor az alma megpuhult, ráöntjük a lisztes masszát és körülbelül fél órát, sütjük.
Melegen, frissen felvert hideg tejszínhabbal vagy aromás vaníliafagylalt gömbökkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése