2011. jún. 6.

Narancsos kéjk mazsolával (kéjk me portokáli ke sztáfidész)

Hozzávalók: 6 tojás, 2 csésze cukor, 2 1/2 csésze liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csésze étolaj, 1 csésze fekete, szárított mazsola, 2 narancsnak a héja lereszelve, 2 narancsnak a leve.
Elkészítése:
1. A cukorral a tojásokat a mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb. 10 perc).
2. Hozzátesszük lassacskán az olajat, jól összekavarjuk, majd a mazsolát, a narancslevet, a narancshéjat és a sütőporos lisztet ügyelve hogy annyi liszt legyen amitől még folyós de sűrű masszát kapjunk. Tovább keverjük még pár percig.
3. A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját). Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben) körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre már semmi nem ragad, a cake készen van.
4. Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
5. Ha kihűlt födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése