2011. jún. 3.

Céklasaláta (pádzároszálátá)

Hozzávalók: 1 kiló apró cékla, 5-6 fokhagymacikk, fél csésze olívaolaj, 1 citrom leve, csipet oregánó.
Elkészítése:
1. A céklafejeket megmossuk, ledörzsöljük folyóvíz alatt, levágjuk gyökereiket. A leveleket, szárakat félretesszük. A céklagumókat bő sós vízben puhára főzzük (kuktában gyorsabban megy, elég egy negyedóra, ha zsengék).
2. Leszűrjük, még langyosan ledörzsöljük a héjukat, majd az ily módon megtisztított gumókat kockákra vagy kerek szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát.
3. Bő citromos olívaolajos öntetet készítünk, majd ráöntjük a céklára. Összekeverjük, és egy napig hagyjuk érni a hűtőben. Előételként, salátának tálaljuk.
Megjegyzés: A szárakat, leveleket Görögországban ugyancsak puhára főzik, majd leöntik citromos-olívaolajas öntettel és elfogyasztják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése