2011. máj. 28.

Görög saláta (horiátiki száláta)

Hozzávalók: ízlés szerinti mennyiségben: olívaolaj, só, oregánó, paradicsom, uborka, hagyma, egy-két vastag szelet feta sajt, ezek a klasszikus belevalók, ezen kívül még lehet bele tenni akármit, elsősorban paprikát, kapribogyót, apróra vágott petrezselyemzöldet.
Elkészítése: A hozzávalókat megmossuk, megpucoljuk majd kockákra, a hagymát szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, sózzuk, megszórjuk bőven oregánóval, leöntjük bőven olívaolajjal, és azonnal fogyasztjuk.
Megjegyzés: Kedvelt tálalási mód Görögországban mikor a feta sajtot nem kockázzák, hanem a saláta tetejére helyezik, jól megszórják oregánóval majd erre öntik az olajat. Az olaj, ahogy lefolyik róla sárgás mintát hagy maga után, szépen mutat ez a saláta főleg egy parasztosan megterített asztalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése