Hozzávalók: 1 kg marhafelsál, 3 dkg vaj, 2 kanál olívaolaj, 1 közepes hagyma apróra vágva, 2 cikk préselt fokhagyma, egy pár narancshéj, egy 4 dkg-s paradicsomkonzerv, 1/2 csésze száraz vörösbor, 2 leveseskanál ecet, 1/4 kiskanál fahéjpor vagy 1-2 db darabos fahéj, 1/4 kiskanál őrölt szerecsendió, 1 kiskanál cukor, 1/2 csésze víz, 1 kg nagyon aprófejű hagyma.
Elkészítése: A húst kockákra vágjuk (2 cm- sekre) és a fél adag olajon és a fél adag vajon megpirítjuk őket. Kivesszük a húst, és az olajon megfuttatjuk az apróra vágott egy hagymát, a narancshéjat és a fokhagymát, beletesszük a húst és a többi hozzávalót kivéve az egy kiló apróhagymát. A húst körülbelül egy órán keresztül lassú tűzön főzzük. Kuktában fél óra elég. Amíg a hús fő, megsütjük a maradék olajon a hagymákat, hogy szépen megpiruljanak. Hozzáöntjük a hagymákat a húshoz és együtt még 20 percet, legalább főzzük, amíg minden vajpuha lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése