2011. máj. 28.

Kecskesült fedett tepsiben (kátszikáki sztin gásztra)

Hozzávalók: (8 személyre) 2 kg növendék kecskehús, 2 kg krumpli, 1/2 - 3/4 csésze olívaolaj, só, bors, 2 lk oregánó, 2 nagyobb citrom leve, 1 lk rozmaring (elhagyható), 4 cikk fokhagyma (elhagyható).
Elkészítése:
1. Jól megmossuk, megtisztítjuk a húst majd citrommal, jól átdörzsöljük. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az oregánóval és a rozmaringgal, majd belehelyezzük a magas oldalú, fedős tepsibe, leöntjük az olaj egy részével. Ha fokhagymát is használunk, akkor a cikkeket kisebb darabokra vágjuk, hegyes késsel lyukakat fúrunk a húsba, és azokba bedugjuk a fokhagymadarabokat. Teszünk a tepsibe még egy borospohár vizet összekeverve az egyik citrom levével.
2. Befedjük szorosan a tepsit a fedelével, és előmelegített sütőbe helyezzük. Körülbelül 2 órát sütjük 150 fokon.
3. A krumplikat megmossuk, megpucoljuk majd nagyobb darabokra (négybe) vágjuk. Ezeket sózzuk, borsozzuk, oregánót szórunk rájuk és a maradék olajjal és a másik citrom levével, összekeverjük majd a tepsibe, öntjük a hús köré.
4. Újból lefödjük a tepsit és visszatesszük, 200 fokon még körülbelül 1 1/2 órát sütjük. Ha a krumplik és a hús is megpuhultak és pirosabbra szeretnénk az ételt, levesszük a fedelét és megpirítjuk. Melegen tálaljuk, tálra helyezve a darabokra vágott húst és a krumplival körítve.
Megjegyzés: Ha nincsen fedeles tepsink, akkor alumíniumfóliával takarjuk le szorosan a tepsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése