Hozzávalók: 1 db egész konyhakész nyúl, ecetes víz, nagyon apró fejű hagyma (minimálisan annyi kiló amennyi a hús), olívaolaj, néhány szál rozmaring, 1 fej fokhagyma, 1-2 babérlevél, 2-3 rudacska fahéj, 2-3 db szegfűszeg, borospohár vörösbor, borospohár ecet, 1 sárgarépa karikára vágva, 1 paradicsomkonzerv vagy 3-4 érett paradicsom turmixolva.
Elkészítése: A nyulat háromba vágjuk és egy éjszakára ecetes vízbe, áztatjuk. Minden hozzávalót kuktafazékba tesszünk és megfőzzük (fél óra bőven elég). A hagymák sajnos nagyon sok vizet eresztenek, így miután kinyitjuk a kuktát, kivesszük óvatosan a hagymákat és a húst, külön vagy együtt tálra helyezzük, és fedett helyen tartjuk. Közben a visszamaradt levet, amely annyival több minél több a hagyma, odatesszük tovább főni, addig, amíg zsírjára illetve olajára fő és jó sűrű sötét vadasszósz szerű mártás lesz belőle. Ezt ráöntjük a húsra és a hagymákra és tálalhatjuk. Még finomabb, ha a hagymákat azelőtt nagyon hirtelen olajon megpirítjuk, és csak utána főzzük össze a hússal.
Nehezen emészthető étel, érzékeny gyomrúaknak nem ajánlott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése