2010. okt. 29.

Brassói csirkezuza

Hozzávalók: 50 dkg csirkezuza, 60 dkg főtt burgonya, 0.8 dl olaj, 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, törött bors, so.
Elkészítése: A megtisztitott megmosott csirkezuzát sozott vizben puhára főzzük és leszürjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztitjuk és karikára vágjuk. Serpenyőben felhevitjük az olajat, az aprora vágott vöröshagymát üvegesre piritjuk, hozzáadjuk a zuzott fokhagymát és a zuzát. Sóval törött borssal, petrezselyemmel izesitjük és 1-2 percig piritjuk. Ekkor beletesszük a burgonyát, ügyelve arra, hogy ne törjön, pirosra piritjuk. Savanyusággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése