2010. okt. 29.

Zsírban sült máj

Hozzávalók: 20-25 dg libazsir, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, kacsamáj
Elkészítése: A tejbe beleteszed a felszeletelt fokhagymát és a kacsamájat. 1-2 órát hagyod állni benne. Utána felforrósítod a libazsírt, óvatosan beleeresztred a kacsamájakat, - vigyázz, mert spriccelhet -, 3-4 percig nagy lángon sütöd, megforgatod, és amikor már pirosas mindkét fele, akkor kislángra teszed és még 8-10 percig sütöd. Ennyi idő alatt feltehetően átsül. Szúrd meg hústűvel, ha nem ereszt levet kész. Tedd egy kisebb jénaiba, öntsd rá a zsírját, lehetőleg fedje be a zsír a májat, akkor sokáig eláll, majd tedd be a hűtőbe. Újhagymával, friss ropogós kenyérrel 10 ujjatokat fogjátok nyalogatni utána.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése